Una selecció de varietats autòctones procedents de l’Alt Empordà on el Cap de Creus presideix la influència que el mar Mediterrani, la Tramuntana i la llicorella pirinenca impregnen en el caràcter d’aquests vins.

Uns vins fidels al lloc d’ on provenen, l’expressió autèntica d’un territori d’una bellesa única, dels sòls singulars on neixen les vinyes, del caràcter identitari de les varietats locals i la influència de la potent Tramuntana.

ORÍGENS

Joan Sardà, apassionat de la seva terra, del Penedès i del mar, va conduir els seus vins fora de les nostres fronteres, donant-los a conèixer al món, especialment a la zona del Carib.

D’igual forma, va fusionar el seu amor pel vi amb el seu amor pel mar i la costa, elaborant un vi provinent de les vinyes de la seva família al Port de la Selva, on hi tenien la seva casa d’estiueig. I és així com va néixer el vi Cap de Creus.

ON SOM

A l’extrem nord oriental de Catalunya s’ hi alça l’ Alt Empordà, aquesta comarca de gran riquesa paisatgística i cultural que limita amb els Pirineus al nord, amb el mar Mediterrani a llevant i amb la plana a migjorn.
Tant la viticultura, com el clima propi de la zona -d’ hiverns suaus amb estius calorosos però temperats per les brises marines-, venen marcats pel fort vent de la Tramuntana, que contribueix al bon estat sanitari de les vinyes, sent alhora el tret més característic del clima empordanès.
4 hectàrees de vinya, localitzades a les proximitats de les poblacions de Pau, Vilajuïga i Garriguella, amb una composició varietal que es reparteix entre Lledoner Negre i Lledoner Blanc, Macabeu i Carinyena.
La combinació de sòls de les vinyes aporta un caràcter únic als nostres vins, des de la llicorella pirinenca o terreny de pissarra, a la sorra granítica amb textura sorrenca i sauló superficial.

NACRE
Cap de Creus NACRE

60% Macabeu, 40 % Lledoner Blanc

Elaborat amb les varietats Macabeu i Lledoner Blanc, Cap de Creus Nacre mostra un color blanc pàl•lid amb reflexes verdosos brillants. En nas es presenta perfumat, aportant sensacions de fruita blanca i fruita groga pròpies de la Macabeu. A mida que es deixa oxigenar hi apareixen registres de tocs florals amb una presència mineral pròpia dels terrenys de llicorella pirinenca. En boca és un vi elegant i alhora golós.
La varietat Lledoner Blanc sosté el pes a la boca i manté una riquesa afruitada cap als cítrics i a l’herba fresca, que contribueixen a oferir un postgust llarg i refrescant.

Maridatge

Un vi que harmonitza amb aperitius, qualsevol tipus de marisc, arrossos mariners o suquet de peix, entre d’altres.

CORALL
Cap de Creus CORALL

80% Lledoner negre, 20% Carinyena

Elaborat amb les varietats Lledoner negre i Carinyena, Cap de Creus Corall mostra un color vermell cirera amb reflexes vius. En nas destaca per la seva marcada potencia afruitada amb presència de fruita vermella de bosc -maduixa, gerd-, sobre un fons d’herba mediterrània que atorga frescor al conjunt.
En boca es distingeix per l’entrada golosa que mostra la varietat Lledoner Negre, perfilada pel caràcter de la Carinyena que es veu intensificat pels vents de Tramuntana que bufen a la zona de l’Empordà. Aquest vi presenta també sensacions especiades a final de boca, pròpies dels terrenys de llicorella on creixen les vinyes.

Maridatge

Un vi que harmonitza amb guisats, arròs mar i muntanya o pollastre amb escamarlans, entre d’altres.